Kahramanmaraş merkezli depremlerde atölyesi yıkılan ve ailesiyle Nevşehir'de yaşamaya başlayan şair ve ressam Mustafa Hamiş (65), depremin ikinci yıl dönümünde yaşadıklarını anlattı. Hamiş, "Eşim ve kızlarım birbirlerine sarılmıştı. Ben, 'Deprem oluyor' dedim. Elektrikler kesildi. Sonra apartmandan çıktık. Aşağıda bağrışmalar başladı. Halen, 'Bizi kurtarın' bağrışları kulaklarımda çınlıyor" dedi.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere Mustafa Hamiş ve ailesi, Afşin ilçesinde yakalandı. Evi ağır hasar alan Hamiş'in resim atölyesi de yıkıldı. Birçok yakınını depremde kaybeden Hamiş, yaşadığı ilçeden ayrılarak eşi ve çocuklarıyla birlikte Nevşehir'e yerleşti. Yaklaşık 1 ay boyunca öğretmenevinde kalan Hamiş ailesi, Güzelyurt Mahallesi'nde eve geçti. Ressamlık mesleğini burada devam ettirmeye karar veren Mustafa Hamiş, deprem temalı resimler çizerek, yaşadığı acıları tuvaline yansıtmaya devam ediyor. Depremin yıl dönümünde yaşadıklarını anlatan Hamiş, "Yüzyılın afeti olarak da bilinen Kahramanmaraş merkezli depremin, ikinci yıl dönümü. Depremi halk şairi ve ressam olarak yaşadım. Depreme evimde yakalandım. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 7 katlı apartmanın 4'üncü katında eşim ve kızlarımla kalıyordum. Saat 04.20 sıralarında salonumda oturuyordum. Bilgisayarımı açtım, yazılar yazıyordum. 04.20 de bir uğultu gelmeye başladı. Kanepe gelip gitmeye başladı. Nasıl olduğunu anlayamadan kapıya koştum. Sallantı durmadı. Yatak odasında eşim ve çocuklarım vardı. Onlara koşmaya çalıştım ama ilk etapta başaramadım. Dolaplar devriliyordu Ev adeta savaş alanına döndü. Zor da olsa yatak odasına ulaştım. Eşim ve kızlarım birbirlerine sarılmıştı. Ben, 'Deprem oluyor' dedim. Elektrikler kesildi. Sonra apartmandan çıktık. Aşağıda bağrışmalar başladı. Halen, 'Bizi kurtarın' bağrışları kulaklarımda çınlıyor" diye konuştu.