• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Forum TipoBet Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Forum TipoBet sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Lezzetiyle ülke sınırlarını aştı! Dünyanın bir numarası oldu,

Bahisci

New member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
86,828
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Lezzetiyle ülke sınırlarını aştı! Dünyanın bir numarası oldu,

Dünya genelindeki yemekleri araştıran, lezzet eleştirmenlerinin görüşlerine yer veren uluslararası bir internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeklerini sıraladı. Uluslararası bir internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeğini Bafra pidesi olarak seçti.

m06WEghhd0WC2tz-U5ELyg.jpg

Dünya genelindeki yemekleri araştıran, lezzet eleştirmenlerinin görüşlerine yer veren uluslararası bir internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeklerini sıraladı.
GUEOQpK_cUqP4sD_nxt4OA.jpg

Dünyanın birçok ülkesinden farklı lezzetlerin bulunduğu listede Bafra Pidesi ilk sırada yer aldı.
noYsf1a9uk-1uXq-j3N_9g.jpg

Yaklaşık 1 asırlık geçmişe sahip olan ve zaman içerisinde önce ulusal ardından da uluslararası alanda adından söz ettiren Bafra Pidesi'nin özelliklerini Şef Tolga Kuru anlattı.
ANkTAOXvR0CptPuQz0pgDQ.jpg

Konuya ilişkin konuşan Şef Tolga Kuru, "Gerçekten gurur verici bir durum. Bafra pidemiz Türkiye birinciliğinden sonra dünya birincisi de oldu. Bu lezzeti tüm dünyaya duyurmak için çok çabaladık. Babam Coşkun Kuru'dan aldığım bu bayrağı 2024 yılında böyle bir dereceyle taçlandırdığımız için çok gurur duyuyorum. Gelecek nesile de müthiş bir miras bırakacağız. Hamurda maya faktörü çok önemli. Ustalarımız bir gün boyunca, bu hamuru dinlendiriyorlar.
rnPGqtYZiUSMRLICy9IysQ.jpg

Öyle bir kıvama geliyor ki olay dünya birinciliğine kadar gidiyor. Hamuru mayalanması çok önemli. Bu mayalanma esnasında içeride mikrotüneller oluşuyor ve ortaya müthiş bir kıvam çıkıyor. Adeta meşe ve gürgen odunu, mayalanmış bu güzel hamurla dans ederek ortaya muazzam bir lezzet çıkartıyor" dedi.
p0Z0FUOdn0iDlKbbjCBrnw.jpg

Sözlerine devam eden Şef Kuru, "Cumhuriyet yıllarından itibaren Bafra'da bu pide yapılıyordu. Babam bu işi Bafra'daki pide fırınlarında öğreniyor. Yaklaşık bir asırlık bir lezzet. Demek ki zaman içerisinde turistler Bafra Pidesini yiyordu ve netice itibarıyla araştırıldı.
HjLBLk-mr0aK18qzwbjwwQ.jpg

Sonuç olarak ise birincilik layık görüldü. Bu geleneğin bu kültürün devam etmesi bizim motive ediyor. Biz bu durumu akademik boyuta da taşıdık. Üniversitelerde öğrencilere Bafra Pidesini, anlatıyoruz öğretiyoruz. Çünkü milli değerler, geleneklerimiz bizim için çok önemli" diye konuştu.
 
Üst