• Sitemizde hiç bir şekilde yasa dışı bahis ve kumar oynatılmamaktadır! Forum TipoBet Sitesi, Türkçe dilini kullanan ve Türkiye dışında yaşayan kişileri bilgilendirmek amacıyla düzenlenmektedir. Forum TipoBet sitesinde tanıtılan bahis firmaları Türkiye Cumhuriyeti kanunlarınca yasal olmayabilir, Türkiye'de ikamet eden ve paylaştığımız iddaa tahminlerini takip eden kişiler Sportoto bayileri olan; Bilyoner, Nesine, Tuttur, Birebin, Misli ve Oley web sitelerinden bahis yapmalıdır. Digitürk ve D-Smart gibi platformların sahip olduğu telif haklarından ötürü sitemizde yayınlarına yer verilmemektedir.

    Skype : live:.cid.a929326185b46229

Lezzetiyle ülke sınırlarını aştı! Dünyanın bir numarası oldu,

Bahisci

New member
Katılım
23 Tem 2023
Mesajlar
86,825
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Lezzetiyle ülke sınırlarını aştı! Dünyanın bir numarası oldu,

Her yıl dünya genelindeki yemekleri araştıran ve en iyileri seçen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi ekmeklerini sıraladı. Samsun'un meşhur bafra pidesi dünyanın en iyileri listesinde ilk sırada yerini aldı. Türkiye'den 3 lezzet listeye girdi. Türkiye'den dünyaya yayılan lezzetiyle ilk sırada yer alanlar arasında samsun pidesi ve cantık pidesi de yer aldı.

m06WEghhd0WC2tz-U5ELyg.jpg

Dünya genelindeki yemekleri araştıran, lezzet eleştirmenlerinin görüşlerine yer veren uluslararası bir internet sitesi, dünyanın en iyi ekmeklerini sıraladı.
GUEOQpK_cUqP4sD_nxt4OA.jpg

Dünyanın birçok ülkesinden farklı lezzetlerin bulunduğu listede Bafra Pidesi ilk sırada yer aldı.
noYsf1a9uk-1uXq-j3N_9g.jpg

Yaklaşık 1 asırlık geçmişe sahip olan ve zaman içerisinde önce ulusal ardından da uluslararası alanda adından söz ettiren Bafra Pidesi'nin lezzetini 2 katına çıkaran yöntem ise merak konusu oldu.
ANkTAOXvR0CptPuQz0pgDQ.jpg

Türkiye'nin meşhur lezzetlerinin dünya listelerinde yer alması son derece gurur verici. Bafra pidesi daha önce Türkiye'de birinci olmuştu. Şimdi ise dünya listelerine girdi. İyi bir bafra pidesinin sırrı hamurunda gizli. Hamuru bir gün boyunca dinlendirmek bafra pidesinin lezzetine lezzet katıyor.
rnPGqtYZiUSMRLICy9IysQ.jpg

Bafra pidesi ustaları hamurun mayalanmasının bu işin püf noktası olduğunu söylüyor. Bu mayalanma esnasında içeride mikrotüneller oluşuyor ve ortaya müthiş bir kıvam çıkıyor.
p0Z0FUOdn0iDlKbbjCBrnw.jpg

Sözlerine devam eden Şef Kuru, "Cumhuriyet yıllarından itibaren Bafra'da bu pide yapılıyordu. Babam bu işi Bafra'daki pide fırınlarında öğreniyor. Yaklaşık bir asırlık bir lezzet. Demek ki zaman içerisinde turistler Bafra Pidesini yiyordu ve netice itibarıyla araştırıldı.
HjLBLk-mr0aK18qzwbjwwQ.jpg

Bafra Pidesi, Samsun Pidesi ve Çantık pidesi her üç lezzetimizde tadıyla çok konuşuluyor ve en iyi yemekler listesinde üst sıralarda yer alıyor.
 
Üst